20.04.12

Lezing 'Open City Batam: Tropical Town'

Open City Batam: Tropical town incremental housing ©KRUPUC, NUS 2012

Locatie: IHS Rotterdam (Erasmus Universiteit), Rotterdam

Tijdens dit evenement wordt een nieuw voorstel gepresenteerd voor het eiland Batam, een initiatief van KRUPUC collective en BAPPEDA (lokale gemeente, afdeling 'urban planning'). Batam ligt aan het westelijke uiteinde van de Indonesische Riau archipel. Het grenst aan Singapore en is een belangrijke industriële hub in de Indonesia Malaysia Singapore Growth Triangle (IMS-GT). Het Tropical Town project wil een duurzaam groeimodel ontwikkelen voor gebieden die in hoog tempo verstedelijken in Zuidoost-Azië. Het project als geheel wordt ondersteund door een breder onderzoek naar migratie en processen van verstedelijking in het grensgebied tussen Singapore en Batam.

Sprekers
Kees Christiaanse (Member KRUPUC, Programme Leader Future Cities Lab SEC, Director KCAP, Professor ETH)
Stephen Cairns (Member KRUPUC, Scientific Coordinator Future Cities Lab SEC)
Daliana Suryawinata (Member KRUPUC, Director SHAU)
Rahmat Kurniawan (City of Batam)
Azril Apriansyah (City of Batam)

Tijd: 14.30 - 16.00 uur
Toegang: Gratis
Voertaal: Engels
Location: Institute for Housing and Urban Development Studies (Erasmus Universiteit, Campus Woudestein, T-Building (linker ingang), 14e verdieping), Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam


Open City Batam is onderdeel van de hoofdtentoonstelling van de 5e IABR: Making City, die te zien is van 20 april tot en met 12 augustus 2012 in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) in Rotterdam.