22.05.12

Laatste kans bezoek ‘Making Douala 2007-2013’ in Rotterdam

Foto's: Ossip van Duivenbode

De tentoonstelling ‘Making Douala 2007-2013’ loopt alweer bijna op zijn einde in Rotterdam. Tot en met vrijdag 1 juni kunnen belangstellenden nog een kijkje komen nemen in de RiverClub Gallery (Delftsestraat 6, Test Site Rotterdam). 

'Making Douala 2007-2013' toont de effecten van hedendaagse kunst in de openbare ruimte op het dagelijks leven in de Afrikaanse stad Douala (Kameroen). In een interview op popupcity.net maakt Kamiel Verschuren (ICU art projects) aan de hand van zijn eigen project New Walk Ways een vergelijking tussen Douala en Rotterdam:

“In a sense, New Walk Ways is a project that contributes, at least in a small way, to how residents can continue making Douala, or Rotterdam, or Manila, or Edmonton: through consistent and collective engagement in protecting public space and collective resources.”

Meer verhalen over de kunstprojecten zijn te lezen in de publicatie Making Douala 2007-2013, ontworpen door OONA. Deze publicatie is te verkrijgen op de tentoonstellingslocatie, een basiseditie voor 7,50 euro en een speciale editie (inclusief art poster) voor 35 euro. 

Deze reizende tentoonstelling van de Triënnale SUD gaat nog de hele wereld over. Vanaf zondag 13 mei is de tentoonstelling ook te zien in het Raw Material Company, center for art, knowledge and society in Dakar als onderdeel van de Biennale of Dakar: Dak’art. – Meer informatie op de website van ICU art projects