02.02.12

Luchtsingel van ZUS en IABR in top 10 van het Stadsinitiatief

Hoe maak je de stad aantrekkelijker? De gemeente Rotterdam wil het niet allemaal zelf bedenken, maar rekent op goede ideeën van bewoners zelf. Iedereen die in Rotterdam woont of werkt kon zijn idee indienen bij het Stadsinitiatief. Voorwaarden waren dat het snel uitvoerbaar moet zijn en dat de hele stad er iets aan heeft. Het winnende plan wordt op korte termijn uitgevoerd.

Er kwamen 93 plannen binnen. Van een Rotterdamse kinderkrant tot een ‘Straatplanetarium’, van een stadslandbouwbedrijf tot een ‘Eerbetoon aan Rotterdammers’. Architectenbureau ZUS diende de Luchtsingel in als goed idee voor Rotterdam. 

De eerste selectie is inmiddels gemaakt. Tien projecten zijn doorgedrongen tot de short list. De Luchtsingel behoort tot deze tien. Op 14 februari maakt de Board van het Stadsinitiatief haar top 5 bekend. Vervolgens krijgen Rotterdammers de gelegenheid om nader kennis te maken met deze vijf top-initiatieven. Van 1 tot en met 12 maart kunnen Rotterdammers stemmen op hun favoriete Stadsinitiatief.

> De shortlist is te vinden op de website van het Stadsinitiatief

> Koop je eigen plank met naam en bouw mee aan de Luchtsingel. Via www.imakerotterdam.nl kun je planken en zelfs brugdelen bestellen.