16.04.12

Beleef het stedelijk conflict!

Opbouw van de tentoonstelling 'Design as Politics' in de Mini Mall (Rotterdam)

De komende dagen worden de puntjes op de ‘i’ gezet van de tentoonstellingen van de 5e IABR: Making City. Zo ook bij ‘Design as Politics’ in de Mini Mall in Rotterdam. In deze tentoonstelling zal niet alleen veel te zien zijn. Ook de soundtrack van het stedelijk conflict weerklinkt over enkele dagen in de Hofbogen. Daarnaast zijn de hoogtepunten van protest en architectuur in Rotterdam te beleven met tours tijdens Motel Mozaïque en ZigZagCity

Tentoonstelling ‘Design as Politics’
Architectuur is politiek. Waarom? Omdat de stad politiek is. De stad is de plek waar geld, macht, commercie, cultuur, religie en vrijetijd vecht om positie. De tentoonstelling 'Design as Politics' toont deze gevechten door middel van spectaculaire drie dimensionale beelden. Zij laten zien hoe voor het ene prachtige project een hele woonwijk moest sneuvelen, hoe het halen van de Olympische Spelen naar een stad kan leiden tot massale volksprotesten, of hoe een politieke revolutie roet in het eten gooit van grootse architectonische projecten. – Meer informatie in het programmaoverzicht.

Rellen maken de stad
Wie maakt de stad? Vaak lijken politici en projectontwikkelaars, stedenbouwkundigen en architecten de stad te maken. Dat klopt. Maar zeker niet altijd. Soms maken dwarse geesten, protesten en zelfs rellen de stad. Ook in Rotterdam. Op vrijdag 20 april (16.30 – 18.00 uur) en zondag 22 april (13.00 – 14.30 uur) nemen gidsen je mee langs een paar hoogtepunten van protest en architectuur in Rotterdam. – Kijk voor meer informatie op de website van Motel Mozaïque.

Op zondag 22 april is Design as Politics tussen 14.00 en 17.00 uur speciaal open voor de bezoekers van het concert van De Avonduren (Motel Mozaïque) op het dak van de Hofbogen.