04.05.12

Vrijdagmiddagkaffee – i.s.m. HipHopHuis

Geoffrey Zijffers voor 'Inside Out' - Foto: MJAY

Locatie: De Dépendance (Schieblock), Test Site Rotterdam

Vrijdag 4 mei organiseert de Dépendance in samenwerking met het HipHopHuis een Vrijdagmiddagkaffee special edition. De toegang is gratis!

Tijdens de 5e IABR: Making City organiseert De Dépendance iedere vrijdagmiddag in een informele setting gesprekken en filmvertoningen. Het Vrijdagmiddagkaffee verleidt passanten en gebruikers van de Test Site Rotterdam de week met een biertje af te sluiten. Ondertussen krijgen ze verhalen over nieuwe manieren van stad maken voorgeschoteld. 

PROGRAMMA 4 MEI

17:00 | DJ Frankadelic

18:00 | Vertoning ‘The making of Inside Out/HipHopHuis’ (Giorgio Oehlers/ HipHopHuis)
Het Rotterdamse HipHopHuis doet mee aan het internationale kunstproject ‘Inside Out’. Een internationaal street-art project dat bedacht is door kunstenaar JR (en 2011 TED Prize winnaar) en wordt uitgevoerd door de New Yorkse organisatie World Up. Gezichten uit de Rotterdamse scene en portretten uit Amman (Jordanië) zijn op de rolluiken van Cultuurpodium Perron geplakt. – Meer informatie op de www.hiphophuis.nl.

18:30 | Documentaire ‘Women Are Heroes’ van JR
Met de documentaire ‘Women are Heroes’ brengt de Parijse JR (fotograaf en 2011 TED Prize winnaar) een hommage aan onderdrukte vrouwen wereldwijd. JR geeft vrouwen uit sloppenwijken een gezicht door hun portretten in metersgroot formaat te plakken op de daken en treinen in hun dorp of stad. Hiermee onderstreept JR de waarde en kracht van deze vrouwen en hun functie als rolmodel voor de gemeenschappen waar zij vandaan komen.

De Vrijdagmiddagkaffees vinden elke vrijdag plaats van 27 april tot en met 17 augustus in de Dépendance (het Schieblock, Test Site Rotterdam).

De input voor de Vrijdagmiddagkaffees wordt aangeleverd door AIR, gemeente Rotterdam, EDBR/Rotterdamse Nieuwe, Stimuleringsfonds voor Architectuur, ArchiNed, de Cultuurscouts, VPRO en Rotterdams beste plaatjesdraaiers.