12.06.12

Debat: Who Makes Our Future?

Agro-Industry in the Haarlemmermeerpolder, OMA, Kees Christiaanse, Yves Brunier (New Netherlands 2050. The Netherlands Now As Design, 1987)

Locatie: Nederlands Architectuurinstituut (auditorium), Rotterdam

Het gebruik en misbruik van groots opgezette, lange termijnplanning voor stedelijke, regionale en nationale ontwikkeling heeft in de afgelopen jaren geleid tot verhitte debatten over de rol van de overheid, van planners en ontwerpers, en van de politiek en het publiek. Nederlandse planners en ontwerpers zijn van oudsher voorlopers op dit gebied. Vaak is echter helemaal niet duidelijk hoe beslissingen zullen uitwerken. Het boek 'Dutch New Worlds. Scenario’s in de stedenbouw en ruimtelijke ordening in Nederland, 1970-2000' van Christian Salewski geeft een eerste overzicht van de geschiedenis en theorie van de scenariomethode in stedelijke, regionale en nationale planning en ontwerp. De publicatie van dit boek bij 010 Uitgevers vormt de aanleiding voor een debat over de huidige situatie en het toekomstperspectief van groots opgezette, lange termijnplanning en -ontwerp. Hedendaagse utopieën en ideale steden worden tevens kritisch tegen het licht gehouden. 

> Lees meer over het boek 'Dutch New Worlds' op de website van 010 publishers.

Sprekers 

Christian Salewski (ETH Zurich, Institute for Urban Design)
Henk W.J. Ovink (Ministerie van Infrastructuur en Milieu, 5e IABR). 
Michelle Provoost (Crimson, INTI) 
Peter Swinnen (Vlaams Bouwmeester, 51N4E) 
Kees Christiaanse (KCAP, ETH Zurich, Institute for Urban Design)

Tijd: 20.00 - 22.00 uur
Voertaal: Engels
Toegang: € 7,50 (studenten €3,00, gratis voor Vrienden van het NAi)
Aanmelden via: www.nai.nl/inschrijven 


Dit debat wordt georganiseerd door de ETH Zurich, Institute for Urban Design en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.