13.07.12

Opening Luchtsingel

Foto: Ossip van Duivenbode

De tweede fase van de Luchtsingel over de Schiekade naar Pompenburg wordt officieel geopend op vrijdag 13 juli om 19.00 uur met een publieksperformance. Iedereen is welkom!

Luchtsingel
Elf weken geleden heeft dit project het 1e Stadsinitiatief gewonnen en dit maakt het mogelijk om de Luchtsingel en de publieke ruimte in de omgeving te ontwikkelen. Zo wordt binnen het Stadsinitiatief de verbinding met de Hofbogen gerealiseerd en in het voorjaar van 2013 park Pompenburg aangelegd.

In de nacht van 2 op 3 juli is de Luchtsingel over de Schiekade geïnstalleerd. Donderdag 12 juli ronden de Friese bouwheren van Grootlemmer fase 2 af met het plaatsen van de trap aan de zijde van Pompenburg. Deze overwinning op het autoverkeer willen we samen met alle crowd-funders, ambassadeurs, partners en nieuwsgierige Rotterdammers vieren. 

Programma 13 juli
Deelnemers kunnen kiezen tussen twee locaties gelegen nabij de Luchtsingel. Rond 18:30 uur is het verzamelen bij 1 van de 2 locaties: het terras van BIRD (Raampoortstraat 26 bij de Hofbogen), of bij het terras van de Biergarten (Schiestraat 6 achter het Schieblock). Als de bouw van de Luchtsingel voltooid is, worden deze locaties met elkaar verbonden door de Luchtsingel.

Bij de informatiepunten bij BIRD en in de Biergarten is er tijdens het verzamelen de gelegenheid voor het inwinnen van informatie over de Luchtsingel, de fasering, de houtsoort etc. Daarnaast is het voor de bezoekers die hun naam ook op de brug willen mogelijk om een plank te kopen.

18:30 uur - ontvangst
Locatie 1: (voor mensen uit Rotterdam NOORD & OOST): terras van BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam.
Locatie 2: (Voor mensen uit Rotterdam ZUID, WEST): Biergarten, Schiestraat 6, Rotterdam.

19:00 uur - welkom door ZUS en officiële opening Luchtsingel door College LMC pro, met een publieksperformance door Raoul de Jong en Gianluca Fratantonio.

19:30 uur - bezichtigen Luchtsingel en of borrel in de Biergarten.


De Luchtsingel is een initiatief van ZUS en een onderdeel van de 5e IABR: Making City.