Making City / São Paulo: da cidade informal aos novos bairros

19.06.12 - 05.08.12

Locatie: MCB – Museu da Casa Brasileira, São Paulo

De tentoonstelling ‘São Paulo: da cidade informal aos novos bairros’ is inmiddels afgelopen.

De tentoonstelling ‘São Paulo: da cidade informal aos novos bairros’ presenteert de resultaten en ervaringen van het IABR Atelier São Paulo. Dit atelier heeft onder meer een Map of Opportunities ontwikkeld voor zowel de gehele stad als voor het betrokken stadsdeel Cabuçu de Cima. Op deze kaart zijn de huidige ontwikkelingsmogelijkheden gemarkeerd. Daarnaast is aangegeven hoe deze kunnen worden ingezet voor een onderhandelingsproces over de manier waarop het gebied ontwikkeld en gebruikt kan worden. 

Het tentoongestelde materiaal is gemaakt en verzameld door Atelier São Paulo. Het gaat om onderzoeksresultaten, adviezen, maatschappelijk werk, ontwerpen, stedenbouwkundige plannen, foto’s, films en getuigenissen. Een groot topografisch model van het gebied fungeert als projectiescherm. In de ruimte klinken de stemmen van de inwoners van Cabuçu en van de verschillende belanghebbenden die bij dit transformatieproces betrokken zijn.


Credits

Atelier São Paulo is opgezet door de IABR in samenwerking met het Secretaria Municipal de Habitação (SEHAB) en staat onder leiding van de lokale curator Fernando de Mello Franco.

Making City / Fazendo Cidade is een samenwerkingsproject van de IABR en SEHAB, gemeente São Paulo. De curator van de door SEHAB en Museu da Casa Brasileira gerealiseerde tentoonstelling is Marisa Barda.