Making Douala 2007-2013

Foto: Ossip van Duivenbode

20.04.12 - 01.06.12

Locatie: RiverClub Gallery, Rotterdam

De tentoonstelling Making Douala 2007-2013 is inmiddels afgelopen in Rotterdam.

Making Douala 2007-2013, de reizende tentoonstelling van de Triënnale SUD, toont de effecten van hedendaagse kunst in de openbare ruimte op het dagelijks leven in de Afrikaanse stad Douala (Kameroen).

Making Douala presenteert het werk van SUD, the Salon Urbain de Douala, met een selectie van de projecten en evenementen die hebben bijgedragen aan het succes van de Internationale Triënnale edities in 2007 en 2010. Daarnaast introduceert de tentoonstelling de eerste ideeën voor SUD2013, getiteld Douala Metamorfosen.

Door het realiseren van publieke kunstprojecten – zowel permanente kunstwerken als evenementen – in de verschillende wijken van Douala, onderzoekt SUD de status van het publieke domein in de stad. SUD realiseert deze projecten met kunstenaars uit Kameroen en uit het buitenland en betrekt tevens de lokale bevolking in het proces. Het gebruik van lokale middelen en de steun van de lokale economie bevordert de integratie van de projecten in de lokale context. De kunstwerken hebben een sterke sociale en politieke dimensie. Ze streven naar een bepaalde mate van openbaarheid of openbare 'ruimte' die in veel Afrikaanse steden ontbreekt.


Credits

Making Douala 2007-2013 is een project van doual’art en ICU art projects, in samenwerking met Lucas Grandin en de deelnemende kunstenaars en architecten.

Making Douala 2007-2013 is mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van IABR, Mondriaan Stichting en Arts Collaboratory, met steun van CBK Rotterdam. 

International Collaborative Urban art projects is een artistiek projectbureau in Rotterdam, gericht op internationale kennisuitwisseling en de ontwikkeling van het publieke domein en de stedelijke ruimte. ICU art projects staat onder leiding van Xandra Nibbeling en Kamiel Verschuren. Meer informatie: www.icuartprojects.com.

Doual'art is een centrum voor hedendaagse kunst en een experimenteel laboratorium voor nieuwe stedelijke ontwikkelingen in de Afrikaanse stad. Meer informatie: www.doualart.org.