19.05.12

Uitreiking VPRO Droomstad Prijs

Wijktijgerpersbureau (Stichting Hoedje van Papier)

Locatie: De Dépendance (Schieblock), Test Site Rotterdam

Op 19 mei is de uitreiking van de vakjuryprijs en de publieksprijs voor de VPRO Droomstad initiatieven in de Dépendance (Schieblock) in Rotterdam. 

De VPRO maakte voor het programma Droomstad 35 korte filmpjes over actieve burgers die een goed idee hadden voor de buurt en dat gerealiseerd hebben. De verhalen zijn verschillend en de steden zijn divers, maar de energie en het enthousiasme van al deze stadsbewoners werkt aanstekelijk, inspirerend en is bemoedigend in tijden van bezuiniging. Vandaag worden er 2 prijzen van 1500 euro uitgereikt voor de beste initiatieven. De publieksprijs, het filmpje dat de meeste stemmen heeft gekregen op de Droomstad website. De vakjuryprijs, het beste initiatief volgens de vakjury bestaande uit kunstenaar Kamiel Verschuren, politicus Seyit Yeyden en architect Hans Vermeulen. Alle filmpjes zijn te zien op www.vpro.nl/droomstad

De publieksprijs en 3 nominaties van de vakjury zullen woensdag 16 mei bekend gemaakt worden op de website van Droomstad.

Programma prijsuitreiking
- Welkom door George Brugmans, directeur IABR
- Gesprek met Sarah Sylbing, programmamaker van Droomstad
- Uitreiking De Publieksprijs
- Uitreiking Vakjuryprijs
- Borrel

De presentatie van de uitreiking is in handen van Pieter van der Wielen.

Tijd: 17.00- 18.00 uur
Voertaal: Nederlands
Toegang: Gratis

Rondleiding
Wilt u deze dag combineren met een bezoek aan de tentoonstelling 'Making City', dan biedt de VPRO een leuk arrangement aan met rondleidingen over de verschillende tentoonstellingen en aansluitend de prijsuitreiking van Droomstad. Kijk voor meer informatie op de VPRO website.


Droomstad is mede mogelijk gemaakt door Stimulingsfonds voor Architectuur en IABR.
In samenwerking met Shootlab, Pakhuis de Zwijger en Buurtalliantie.