15.11.12

Lid Curator Team 5e IABR wordt wethouder Stadsontwikkeling van São Paulo

Fernando de Mello Franco (rechts), Milton Braga en Marta Moreira (MMBB)


Eén van de eerste benoemingen van de nieuw gekozen burgemeester van São Paulo, Fernando Haddad, is die van de  architect Fernando de Mello Franco tot Wethouder van Stadsontwikkeling. De Mello Franco is lid van het  Curator Team van de 5e IABR: Making City.

Franco de Mello Franco wordt verantwoordelijk voor de uitvoering van een van hoofpunten van het nieuwe beleid van Haddad, de "Arco do Futuro", de brug naar de toekomst. Een architect dus aan het roer van "making city".

De Mello Franco is een van de partners van MMBB Arquitetos in São Paulo en curator van het Instito Urbem, en was onder meer visiting professor in Harvard. Hij heeft een sterke band met de IABR. In 2007 won hij de Biennale Award met het project "Watery Voids". Tijdens de 4e IABR, in 2009, was hij als  ontwerper betrokken bij het project in de favela Paraisópolis, dat de IABR samen met SEHAB, de Dienst Stedenbouw van São Paulo, heeft opgezet. Momenteel is hij actief betrokken bij de 5e IABR als lid van het internationaal Curator Team en als Ateliermeester van het  Atelier São Paulo, opnieuw een samenwerking van de IABR met SEHAB.