13.04.12

'Leve de Stad' (VPRO) geeft stem aan stadsbewoners

'Leve de Stad' Live in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Hoe maken we ons geluk tussen al het beton? De VPRO gaat, in samenwerking met de 5e IABR: Making City, een week lang op zoek naar de mensen die vorm en inhoud geven aan het verbeteren van de stad en de leefbaarheid ervan. In een uitverkocht Pakhuis de Zwijger (Amsterdam) konden bezoekers gisteravond alvast een voorproefje nemen op het gevarieerde programma ‘Leve de Stad’. 

Leve de Stad
Onder de titel ‘Leve de Stad’ besteedt de VPRO van 14 tot en met 23 april op radio en televisie, online en in de VPRO gids aandacht aan de stad, haar makers en haar bewoners. Gisteravond was de kick off van het programma met o.a. debatten onder leiding van Roland Duong en Teun van de Keuken (presentators van De Slag om Nederland), een live uitzending van De Avonden, de première van de audioslideshow De Groeistuipen van Istanbul en de voorpremières van Tegenlicht, Andere Tijden, Nieuwkomers en Labyrint.

Tegenlicht ‘Smart Cities Unlimited’ (Ned 2 - 16 april, 21.00 uur)
Hoe zal de stad van de toekomst eruitzien? Tegenlicht neemt de plannen onder de loep en kijkt daarbij naar de slimme, duurzame stad van Siemens en naar IKEA’s stad van de menselijke maat. – Bekijk de trailer op de VPRO website.

De groeistuipen van Istanbul
Voor ‘Leve de Stad’ maakte Rik Delhaas samen met de gelauwerde fotograaf Daimon Xanthopoulos een audioslideshow over Istanbul, een metropool met groeistuipen. – Bekijk de audioslideshow op de VPRO website.


> Kijk voor het volledige ‘Leve de Stad’ programma op de VPRO website of in de agenda op deze website.