12.04.12

Test Site Rotterdam ondergaat metamorfose

Op de Test Site Rotterdam zijn de bomen geplant die oorspronkelijk langs de Weena stonden. - Foto: Ossip van Duivenbode

Voorbijgangers kan het niet ontgaan: in hoog tempo wordt de Test Site Rotterdam (Schieblock en omgeving) getransformeerd in een nieuw bruisend hart van Rotterdam. Al ruim twee weken prijkt het eerste deel van de Luchtsingel aan de gevel van het Schieblock. Maar ook het dak van het Schieblock en de parkeerplaats achter het gebouw krijgen een nieuwe bestemming.

Oogstbaar dak in Rotterdam
Het is zover: de plannen van Codum en architectenbureau ZUS voor een Dak Akker bovenop het Schieblock worden werkelijkheid. Met hulp van Dakboerin Annelies Kuipers groeit hier binnenkort groente en fruit en zoemen de bijen rondom hun korf. Tijdens de 5e IABR: Making City is de Dak Akker o.a. te bezoeken met de IABR Tours.

Geadopteerde bomen in nieuw stadspark
Achter het Schieblock zijn bomen geplant die oorspronkelijk langs de Weena stonden. Het is geen tijdelijke interventie, maar een permanente groene verrijking van een ‘plein’ dat er al jarenlang verlaten bij ligt. Op mooie zomerdagen kunnen voorbijgangers hier op het nieuwe terras genieten van de zon. Dankzij de ingrepen van ZUS wordt deze centrale plek in de stad omgetoverd tot een levendig stadspark. 

> Kijk voor meer foto's van de Luchtsingel in aanbouw op de IABR Facebook pagina.


Test Site Rotterdam is een meerjarig project van de IABR en het architectenbureau ZUS.