17.04.12

Countdown!

Sneak preview van de hoofdtentoonstelling 'Making City' in het NAi

Het is bijna zover: a.s. donderdag (19 april) is de officiële opening van de 5e IABR: Making City. De opening begint met een besloten programma in het NAi, maar in de avonduren is iedereen van harte welkom in het NAi en op de Test Site Rotterdam. In en rondom het Schieblock komen de programma’s van Motel Mozaïque, ZigZagCity en de IABR op unieke wijze samen.

Publiek programma 19 april
De hoofdtentoonstelling 'Making City' en de tentoonstelling 'Parallel Cases 2 - Smart Cities' zijn open voor publiek van 17.30 tot 19.00 uur in het NAi.
Vanaf het NAi start om 17:30 uur ook een wandeling via diverse plekken van het nieuwe architectuurfestival ZigZagCity naar de parkeerplaats achter het Schieblock. Daar wordt om 19.00 uur de Test Site Rotterdam officieel geopend. Aansluitend geeft Convoi Exceptional om ongeveer 19.45 uur een voorproefje van Vive la Straatmuzikant, een nieuw project van Motel Mozaïque. Convoi neemt het publiek vervolgens al spelend mee naar Perron Mozaïque op de Hofbogen, de tentoonstelling ‘Design as Politics’ in Mini Mall (feestelijke opening om 19.30 uur) en het programma in BIRD. Ook is het mogelijk om de tentoonstelling ‘Making Douala 2007-2013’ te bezoeken in de RiverClub Gallery (feestelijke opening om 19.30 uur). De officiële opening van Motel Mozaique 2012 is om 20:00 uur bij de Hofbogen. De festiviteiten gaan door tot in de late uurtjes. Iedereen is welkom en toegang is overal gratis!

Heb je komend weekend nog niks te doen? Ook op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er allerlei festiviteiten van de IABR, Motel Mozaïque en ZigZagCity. Kijk op de onderstaande websites voor meer informatie:

De 5e IABR: Making City loopt t/m 12 augustus in Rotterdam, Almere en São Paulo en t/m 31 oktober in Istanbul.