15.02.12

Luchtsingel een van de vijf genomineerden voor het Stadsinitiatief

De bekendmaking van de top-5 van het Stadsinitiatief op 14 februari.

De Luchtsingel, onderdeel van de Test Site Rotterdam, is doorgedrongen tot de top 5 van het Stadsinitiatief Rotterdam.

Gisteren werd dit bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst. Gemeente Rotterdam riep het Stadsinitiatief in het leven om iedereen die een idee heeft voor de stad een kans te bieden dit plan uit te voeren. ZUS diende hun plan voor de tijdelijke voetgangersbrug in. Deze Luchtsingel is onderdeel van de 5e IABR: Making City.

Van de in totaal 93 inzendingen koos de board de top-5. Deze plannen werden het meest creatief, van waarde voor de stad, maar ook realistisch bevonden. Nu is het woord aan de Rotterdammers zelf. Tussen 1 en 12 maart mogen alle inwoners van Rotterdam van 12 jaar of ouder stemmen op hun favoriete plan. De winnaar ontvangt financiële steun bij de realisatie van het plan.

Uiteraard roept de IABR iedere Rotterdammer die de Luchtsingel een warm hart toedraagt op hun stem uit te brengen op dit idee. Op maandag 12 maart aan het einde van de dag maakt het Stadsinitiatief de winnaar bekend met een groots feest. 

> Bezoek voor meer informatie de website van het Stadsinitiatief.

> Koop je eigen plank met naam en bouw mee aan de Luchtsingel. Via www.imakerotterdam.nl kun je planken en zelfs brugdelen bestellen.