24.09.12

IABR Making Almere wegens succes verlengd

De architectuurmanifestatie Making Almere, ontwikkeld door het International New Town Institute (INTI) in het kader van de 5e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam is wegens succes verlengd. 

Making Almere is omgevormd tot informatiecentrum over Almere en de Floriade in 2022 die onlangs aan Almere werd toegewezen. 

Het informatiecentrum huist in Citymall Almere, het trendy winkelgebied naar het masterplan van OMA. Centraal staat de vraag: Wie maakt de stad? Making Almere brengt de ommezwaai in beeld van de door professionals ingerichte stad in de jaren ’70 -de Heren afdeling- via de productieve jaren ’80 en ’90 -de afdeling Confectie- naar een stad gemaakt door vele mensen nu -de afdeling Voor Hem en Haar. In De Nieuwe Collectie worden de toekomstplannen van Almere gepresenteerd, waarmee het zich tot volledige stad wil ontwikkelen. 
Almere heeft sterk behoefte aan economie en aan een eigen arbeidsmarkt. Het onderzoek dat uitgevoerd is door het bureau Zandbelt & Van den Berg m.m.v. Go West houdt rekening met het feit dat in Almere en Flevoland ruimte is voor experiment en nieuwe ondernemingen. Ook plan- en besluitvorming over de IJmeerverbinding, de experimentele organische ontwikkeling van Almere Oosterwold en het plan voor de Floriade Growing Green Cities in 2022 naar ontwerp van MVRDV komen aan bod.

Bezoekers kunnen meedenken over de verdere ontwikkeling van de stad. Het is mogelijk om ideeën aan te dragen, welke zullen worden geëxposeerd. Meedenken kan ook door het spelen van Play Oosterwold een simulatiespel over het nog te ontwikkelen gebied Oosterwold in Almere Hout. 

Het informatiecentrum is open voor publiek van woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Het is mogelijk om bijeenkomsten te organiseren bij Making Almere. Het spelen van het simulatiespel Play Oosterwold behoort tot de mogelijkheden. 

 Het International New Town Institute (INTI) is curator van Informatiecentrum Making Almere.

Informatiecentrum Making Almere / Floriade Growing Green Cities
Woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag 12.00-17.00 uur 
 Toegang is gratis 
 Adres: Belfort 13, 1315 VA Almere