27.07.12

Vrijdagmiddagkaffee

Locatie: De Dépendance (Schieblock), Test Site Rotterdam

Tijdens de 5e IABR: Making City organiseert De Dépendance iedere vrijdagmiddag in een informele setting gesprekken en filmvertoningen. Het Vrijdagmiddagkaffee verleidt passanten en gebruikers van de Test Site Rotterdam de week met een biertje af te sluiten. Ondertussen krijgen ze verhalen over nieuwe manieren van stad maken voorgeschoteld. Aan de bar gaan verschillende gasten – zowel professionals als burgers, allen pioniers in de stad – in gesprek onder leiding van gastheren. 

27 juli
Paneldebat: Wie is de belegger?
Hoe groot is de rol van de belegger in het proces van stadmaken? Wie is deze onzichtbare persoon?  Wat betekent de macht van de belegger voor architectuur? Welke rol zou een belegger op zich moeten nemen om de leegstand op te lossen, om nieuwe ontwikkelmodellen te creëren, om, stadsontwikkeling weer op gang te brengen?

Sprekers
Robert Bakker (belegger, Redevco)
Gijs van Alphen (belegger, Breevast BV)
Hilde Remoy (onderzoeker TUDelft) 

Tijd: 18.00 – 19.00 uur (inloop vanaf 17.00 uur)
Voertaal: Nederlands
Toegang: Gratis

De Vrijdagmiddagkaffees vinden elke vrijdag plaats van 27 april tot en met 17 augustus.

De input voor de Vrijdagmiddagkaffees wordt aangeleverd door AIR, gemeente Rotterdam, EDBR/Rotterdamse Nieuwe, Stimuleringsfonds voor Architectuur, ArchiNed, de Cultuurscouts, VPRO en Rotterdams beste plaatjesdraaiers.