28.07.12

Opening tentoonstelling: A TRANS Berlin

Locatie: RiverClub Gallery: Test-Site 5th IABR (nabij Schieblock) Delftsestraat 6 NL- 3013 CJ Rotterdam

Op zaterdag 28 juli om 20:00 opent A TRANS Berlin, de laatste tentoonstelling in de RiverClub Gallery, onderdeel van de test-site van de 5de Internationale Architectuur Biennale: Making City.

A TRANS Berlin is een open platform dat begin 2006 werd gestart om zichtbaarheid te geven aan artistiek-architectonische visies van culturele producenten die affiniteit hebben met sociale en stedelijke vraagstukken. Het platform werd opgezet door Isolde Nagel, architect en artistiek curator, en onlangs gast in het Goethe-instituut Rotterdam.

In haar zoektocht naar bondgenoten en gelijkgestemde individuen en groepen, heeft zij een presentatie samengesteld met een breed scala aan deelnemers die sociale en stedelijke fenomenen opnieuw proberen te definiëren. Gefascineerd door projecten die de disciplinaire grenzen overstijgen, wil de presentatie de aandacht vestigen op nieuwe en experimentele tendensen die van invloed zijn op stedelijke praktijken en identiteiten binnen de stad Berlijn, maar ook model kunnen staan voor andere metropolen.

A TRANS Berlin toont een varieteit van projecten welke een vernieuwd perspectief bieden op ‘the ideal’ (philos.: “the ideational”, germ.: “das Ideelle”).

Opening
Zaterdag 28 juli, 20:00
RiverClub Gallery - test-site 5th IABR
Delftstestraat 6, Rotterdam (nabij Schieblock)

Tentoonstelling
29 juli – 12 aug. 2012
open: di. t/m zo. 10:00-17:00

Samenstelling
Isolde Nagel (Berlijn)

Met bijdragen van
Jakob Michael Birn (Berlijn), Astrid Busch + Harald Opel (Universiteit van Dortmund | Dep. Film), Community Lover’s Guide to the Universe (Rotterdam), Yona Friedman (Parijs), Prof. Eilfried Huth (Graz), merz sauter zimmermann gmbh (Stuttgart), Claudius Pratsch (Berlijn), Rajan V. Ritoe | tomaat web-tv (Delft), Prof. Thomas Tünnemann (Universiteit van Aken | Dep. Architectuur), Marian Wijnvoord (Berlin)