PERSBERICHT - Feestelijke opening Luchtsingel over Schiekade op vrijdag 13 juli

Foto: Ossip van Duivenbode

De tweede fase van de Luchtsingel over de Schiekade naar Pompenburg wordt officieel geopend op vrijdag 13 juli om 19.00 uur met een publieksperformance. Iedereen is welkom!

Elf weken geleden heeft dit project het 1e Stadsinitiatief gewonnen en dit maakt het mogelijk om de Luchtsingel en de publieke ruimte in de omgeving te ontwikkelen. Zo wordt binnen het Stadsinitiatief de verbinding met de Hofbogen gerealiseerd en in het voorjaar van 2013 park Pompenburg aangelegd. 

In de nacht van 2 op 3 juli is de Luchtsingel over de Schiekade geïnstalleerd. Donderdag 12 juli ronden de Friese bouwheren van Grootlemmer fase 2 af met het plaatsen van de trap aan de zijde van Pompenburg. Deze overwinning op het autoverkeer willen we samen met alle crowd-funders, ambassadeurs, partners en nieuwsgierige Rotterdammers vieren.
De Luchtsingel is een initiatief van ZUS en onderdeel van de Test Site Rotterdam op de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam. De 5e IABR: Making City laat zien hoe de stad van morgen tot stand komt en welke rol ontwerpers, politiek en stadsbewoners daarbij spelen.