Persbericht - De 5e IABR: Making City Istanbul

Met Making City Istanbul presenteert de IABR haar laatste tentoonstelling van de vijfde editie, als onderdeel van Musibet, de hoofdtentoonstelling van de eerste Istanbul Design Biennial die op 10 oktober opent in het Istanbul Modern Museum. 

Geïnspireerd door de aanpak van de IABR nodigde de Turkse architect Emre Arolat, curator van Musibet, de 5e IABR uit haar werkwijze en drie belangrijkste projecten, de Test Sites in Rotterdam, São Paulo en Istanbul, te presenteren in de vorm van een nieuwe, kleine tentoonstelling, een “handleiding” voor de toekomst van Istanbul. 

IABR directeur George Brugmans: “Net als veel andere grote stedelijke regio's in de wereld staat Istanbul voor enorme uitdagingen. Hoe kunnen de snel voortgaande verstedelijking, de ecologische agenda en de economische dynamiek duurzaam met elkaar in balans worden gebracht? In de komende jaren zijn het de planners, ontwerpers, politici, burgers en ondernemers van Istanbul zelf die hier samen een consensus over moeten bereiken.” 


Klik hier voor het volledige persbericht (PDF)