11.06.12

Debat: Verdienen, verleiden en sturen in het metropolitane landschap

In onze Nederlandse metropool is overal nabij de stad ommeland of tussenland. Dit landschap is het cement van onze metropool. We hebben hiermee iets bijzonders in handen. Vergeleken met andere metropolen is het uniek dat iedereen vanuit de voordeur per fiets in het groen kan komen. Onze steden en het tussenliggende landschap vormen communicerende vaten in één systeem: wonen, recreëren, economie, water, landbouw, cultuurhistorie.
Het landschap verandert, door migratie, klimaatverandering en economische conjunctuur. Het metropolitane landschap staat onder druk. Behouden, verbeteren en benutten van de kwaliteit van ’overal land nabij de stad’ vraagt om keuzes en inzet van iedereen die werkt, woont en geniet in dit landschap.

Wie die urgentie inziet, geïnspireerd wil worden en mee wil denken of doen is welkom tijdens de bijeenkomst over 'Verdienen, verleiden en sturen in het metropolitane landschap'. De bijeenkomst brengt een netwerk samen van initiatiefnemers in het metropolitane landschap die er aan bijdragen en er een belang hebben.

> Klik hier voor het volledige programma (PDF)

Tijd: 18.00 - 21.00 uur (inloop vanaf 17.30 uur)
Voertaal: Nederlands
Toegang: Gratis (mits aangemeld)
Aanmelden: per mail via Barbara Vinkestein (directie RO, Ministerie van Infrastructuur en Milieu) barbara.vinkestein@minienm.nl


Deze netwerkbijeenkomst is onderdeel van de rijksinzending over het Metropolitane landschap voor de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) 2012, getiteld Making City. Het Rijk participeert via ‘Atelier Making Projects’ in deze Biënnale met zeven inzendingen waaronder deze. In aanloop naar deze bijeenkomst is rondom de rijksinzending een groep gevormd met tien enthousiaste ambassadeurs van het metropolitane landschap. Zij gingen onderling de dialoog aan over het verhaal van het metropolitane landschap. Verbinding van persoonlijke verhalen over hun betrokkenheid met het landschap in een groot gezamenlijk perspectief vormt de opmaat voor de opzet van deze avond.