Events

Gedurende de 5e IABR: Making City (20 april t/m 31 oktober 2012) worden in verschillende steden lezingen, debatten en andere (dag)activiteiten georganiseerd. Dit gevarieerde event programma komt tot stand samen met partners. 

> Kijk in de agenda voor het actuele overzicht van de IABR activiteiten.Events op de Test Site Rotterdam (Schieblock)

Vrijdagmiddagkaffee
Tijdens de 5e IABR: Making City organiseert De Dépendance iedere vrijdagmiddag in een informele setting gesprekken en filmvertoningen, op uitnodiging of spontaan. Het Vrijdagmiddagkaffee verleidt passanten en gebruikers van de Test Site Rotterdam de week met een biertje af te sluiten. Ondertussen krijgen ze verhalen over nieuwe manieren van stad maken voorgeschoteld. In een bargesprek van maximaal drie kwartier gaan verschillende gasten – zowel professionals als burgers, allen pioniers in de stad – in gesprek onder leiding van gastheren. De Vrijdagmiddagkaffees vinden elke vrijdag plaats van 20 april tot en met 17 augustus. 

Urban Meetings
In een serie van zeven publieke gesprekken onder leiding van Elma van Boxel en Kristian Koreman (ZUS) presenteren betrokkenen bij de stad hun visie op ‘stad maken’. Deze Urban Meetings vinden plaats op dinsdagavond (20.00 – 22.00 uur) van 8 mei tot en met 14 augustus in De Dépendance (het Schieblock, Test Site Rotterdam).

Events in het NAi

Tijdens de IABR staat het NAi Platform pogramma elke donderdag van 20.00 tot 22.00 uur in het teken van Making City. Kijk voor het volledige programma op de NAi website

Daarnaast organiseert de IABR in samenwerking met haar partners een gevarieerd programma met lezingen, debatten en andere activiteiten in het NAi. U vindt een compleet overzicht in de agenda op deze website.

Ook tijdens de IABR

ZIGZAGCITY (Rotterdam)
20.04.12 - 06.05.12
De eerste editie van architectuurfestival ZigZagcity sluit van 20 april tot en met 6 mei aan bij de 5e IABR: Making City. Via een alternatieve route gevuld met kunstwerken, muziek en theater dwars door het lijnbaankwartier toont ZigZagcity verborgen plekken. ZigZagcity verbindt de centrale plekken van de iabr en samen met het meerkunstenfestival motel mozaïque bieden de evenementen een nieuwe blik op de stad. Ze tonen het heden, verleden en de toekomst van de stad op een unieke en ongedwongen manier.
Meer informatie op www.zigzagcity.nl.

MOTEL MOZAIQUE (Rotterdam)
10.04.12 - 22.04.12
Meer informatie op www.motelmozaique.nl.

SCULPTURE INTERNATIONAL ROTTERDAM (Test Site Rotterdam)
06.08.12 - 19.08.12

Met performances op en onder de Luchtsingel en de Hofbogen, een installatie van Ronald Cornelissen en een lezing op 7 augustus door Martin Zebracki: McCarthy’s ‘Butt Plug Gnome’ in Rotterdam: a creative black hole for city making.