19.04.12

Officiële opening 5e IABR: Making City

Op 19 april gaat de 5e IABR: Making City van start o.a. met de opening van de hoofdtentoonstelling in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) in Rotterdam en de opening van de Test Site Rotterdam. Ook de tentoonstellingen Smart Cities - Parallel Cases 2 (zaal 3 van het NAi) en Design as Politics (Hofbogen) zullen tijdens de opening te bezoeken zijn.

De officiële opening is alleen op uitnodiging.


Programma

Vanaf 15.00 Ontvangst in het NAi met koffie en thee.

16.00 Opening 5e IABR: Making City
Welkomstwoorden en curator statement.
Officiële opening door mevrouw Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur & Milieu en de heer Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam.

16.40 Bezoek tentoonstellingen
Gezamenlijke toast. Hierna mogelijkheid tot bezoek hoofdtentoonstelling Making City en de tentoonstelling Smart Cities - Parallel Cases 2 in het NAi.

Vanaf 17.30 Wandeling naar de IABR Test Site Rotterdam, locatie Schieblock
Archiguides begeleiden u langs de speciaal door ZigZagCity ontworpen architectuurroute dwars door de binnenstad van Rotterdam naar de Test Site in het Rotterdam Central District.

19.00 Opening IABR Test Site Rotterdam
Welkomstwoorden en Curator Statement.
Officiële opening door mevrouw Antoinette Laan, wethouder van Sport en Recreatie, Kunst en Cultuur van Rotterdam.

Vanaf 19.30 Test Site Experience 
Mogelijkheid tot het bezoeken van de IABR tentoonstellingen I / We / You Make Rotterdam, Making Douala en Design as Politics. Op de Test Site is er een diversiteit aan ‘pop-up stores’ en een gevarieerd aanbod aan eten en drinken. Vanaf 20.30 uur vinden de openingsfestiviteiten van het festival Motel Mozaique plaats.